برای تمام کاربران کالاهایی نظیر گوشی تلفن همراه و تبلت، حفظ سلامت و زیبایی کالا مهم است و به همین منظور اکثر کاربران از ابزارهای محافظ برای امنیت ظاهری گوشی موبایل و تبلت استفاده می کنند، حتی برخی از این محافظ ها برای لپ تاپ های خود نیز استفاده می کنند. یکی از ابزارهای محافظتی که سابقه کاربری طولانی در ایران دارد برچسب های ضدخش است که از قدیم الایام روی گوشی ها نصب می شده و اکنون نیز همچنان با ورود نسل جدید شیشه های گوریلا گلس مشتری دارند.
گویا کاربران گوشی و تبلت به قابلیت ضد خش این شیشه ها اعتماد چندانی ندارند و به همین دلیل همچنان برای جلوگیری از خش دیدگی صفحه نمایش گوشی موبایل و تبلت از این برچسب ها استفاده می کنند.اما آیا واقعا کاربرد این برچسب ها، به ویژه با ورود نسل جدید شیشه های ضدخش، روی تبلت و موبایل ها مثمرالثمر یا اصلا لازم است؟ چه تفاوتی بین برچسب های موجود در بازار که با قیمتی حدود ده تا ۵۰ هزار تومان به فروش می رسند وجود دارد؟ اصلا چه برچسب ضد خشی مناسب خرید است و چه برچسبی خیر! اینها سوالاتی است که در این بخش ما به آنها پاسخ می دهیم. اگر این سوالات برای شما هم وجود دارد، این مطلب را بخوانید:
محافظت از صفحه نمایش های گوشی موبایل و تبلت
اگرچه تلفن های مدرن امروزی و تبلت ها که همگی مجهز به محافظ های صفحه نمایش هستند، اکثر دارای شیشه گوریلا گلس بوده اند که محافظ بسیار خوبی هستند، اما با این وجود اکثر خریداران گوشی بلافاصله پس از خرید برای دریافت و نصب این برچسب های محافظ اقدام می کنند که در انواع و قیمت های گوناگونی به بازار عرضه شده اند. اما آیا واقعا وجود این محافظ های ضد خش برای تلفن های همراه و تبلت ها لازم است؟
در پاسخ باید بگوییم درست است که صفحات جدید موبایل و تبلت در مقابل ضربه و خش تا حد زیادی مقاوم شده اند، اما این همه کاری نیست که یک محافظ صفحه نمایش انجام می دهد. گوریلا گلاس شیشه ای ضد خش است، اما جادویی نیست و اگر آن را کنار کلیدها و پول خرد درون جیب بگذارید، باید منتظر باشید که صفحه موبایل شما کمی زبر شود و حتی خط بردارد.
پس اگر نمی خواهید همیشه نگران شیوه استفاده، نگهداری و حمل موبایل یا تبلت خود باشید، بهتر است وظیفه مراقبت از آن را به یک محافظ صفحه سپرده و خیال خود را راحت کنید. برای اینکه خیال خود را راحت کنید می توانید از میان نمونه های گوناگون که با میانگین قیمت ده تا ۵۰ هزار تومان در بازار موجودند استفاده کنید.
حتی می توانید قدم فراتر نهاده و چاره ای برای درمان شکستن صفحه نمایش بر اثر ضربه نیز بکنید. برای این منظور می توانید از محافظ های ضد ضربه ای که به تازگی وارد شده اند و قیمتی حدود ۱۰۰ هزار تومان دارند استفاده کنید.
انواع محافظ های صفحه نمایش موبایل و تبلت
محافظ های معمولی: این محافظ ها که معمولا از نوع براق یا مات هستند، در ضخامت های مختلفی به بازار عرضه شده اند و معمولا تنها در مقابل خش از گوشی محافظت می کنند، اما اکثر برچسب های ارزان قیمت به دلیل ضخامتی که دارند و همچنین جنس سیلیکون ساخته شده از آنها روی حالت لمسی صفحه نمایش تاثیر می گذارند و در آن اختلال ایجاد می کنند. پس هنگام خرید توجه داشته باشید که حتی الامکان از برچسب های اینچنینی و همچنین برچسب های براق که به شدت اثر انگشت را جذب می کنند خودداری کنید.
محافظ های ضد تشعشع و بازتاب نور: محافظ های ضد تششع و بازتاب نور که ظاهری مات به گوشی می دهند، جلوی درخشش آن را در نور آفتاب می گیرند و کاربری راحت تری را برای کاربر ایجاد می کنند. این محافظ ها در برندهای گوناگونی چون ریمکس، بوف، هوکو موشی و... و با قیمت های گوناگونی از ده تا ۵۰ هزار تومان بسته به برند و نوع گوشی در بازار موجودند.
محافظ های ضداثر انگشت: اگر می خواهید دائما پارچه ای در جیبتان نباشد که مشغول تمیز کردن صفحه موبایل شوید، بهتر است سراغ یک برچسب صفحه نمایش بروید که در برابر اثر انگشت مقاوم است. برای این منظور استفاده از برچسب های ضدخش مات بسیار مناسب است، زیرا علاوه بر اینکه در مقابل تشعشع نور مانع ایجاد می کنند و ظاهر زیبایی به گوشی می دهند، اثر انگشت را بسیار کمتر از برچسب های براق جذب می کنند و از جذابیت گوشی نمی کاهند.
محافظ های ضد آب: اگرچه در بازار محافظ های صفحه نمایشی با خاصیت ضد آب موجودند، اما به واقع این محافظ ها خاصیتی ضد آب ندارند و تنها موجب دردسر کاربرانی می شوند که از این محافظ ها استفاده می کنند، زیرا با تصور ضد آب بودن این برچسب ها دقت چندانی در خصوص ریختن آب روی صفحه نمایش و... نمی کنند. پس به خاطر داشته باشید که هیچ برچسب ضد خشی به واقع ضد خش نیست!
برچسب های محافظ جدید با خاصیت ضد ضربه: برچسب های ضد ضربه نیز که بنا بر ادعای گروهی از عرضه کنندگان، کاملا مقابل شکستگی صفحه نمایش مانع ایجاد می کنند نیز به تازگی با قیمتی حدود ۱۰۰ هزار تومان وارد بازار شده اند، اما به احتمال زیاد این برچسب ها نمی توانند به طور صد در صد مقابل ضربات و شکستگی ها مانع ایجاد کنند. این برچسب که یک نمونه چهار لایه از برچسب های محافظ است ضخامت کمی دارد که پس از نصب، هیچ گونه تغییری در ظاهر lcd و فرم اصلی تلفن همراه ایجاد نمی کند. این برچسب که با برند buff در بازار عرضه شده، برای انواع برندهای گوشی در بازار عرضه شده است.
محافظ سطوح صیقلی برای تبلت های براق و زیبا: اگرچه برای تبلت ها محافظ یا قاب هایی به منظور جلوگیری از خش افتادن بخش های فلزی در بازار موجود است، اما برخی به استفاده از این محافظ ها علاقه ای ندارند. برای این افراد محافظ صفحه هایی مانند ZAGG InvisibleShield که به طور کامل پشت و روی دستگاه را می پوشانند توصیه می شود.
روزنامه دنیای اقتصاد