پدفون اینفینیتی نسبت به نسخه های قبلی اتفاق های بهتری را در خود جای داده است؛ از همه مهم تر تغییر طراحی دستگاه و ظاهر زیبای کنونی اش.
مانی قاسمی تقریبا دو سال پیش بود که ایسوس اولین نسخه پدفون را معرفی کرد. اولین تلفن جهان که می توانست به طور کامل قدرت سخت افزاری و نرم افزاری خود را در قالب تبلت نیز ارائه کند. مفهوم این دستگاه شاید در ابتدا آن طور که باید و شاید پخته به نظر نمی آمد اما ایسوس به لطف سرعت بالای چرخه تولید محصولش، تنها پس از پنج ماه، نسخه دوم این محصول را روانه بازار کرد.
اکنون هفت ماه از آن زمان می گذرد و بار دیگر شاهد عضوی جدید در خانواده پدفون هستیم. ایسوس با بهینه سازی های بسیار از جمله اضافه کردن صفحه نمایش Full HD، پردازنده قوی و بدنه آلومینیومی جدید، اکنون فرزند خود را به بلوغ رسانده است. حال باید دید که پدفون اینفینیتی با چنین قابلیت هایی، آیا به اندازه ای خوب است که کاربران را راضی کند به جای یک تلفن و یک تبلت، تنها به استفاده از پدفون رضایت دهند یا خیر؟
طراحی
بیایید از خود تلفن شروع کنیم، جایی که ایسوس توانسته محصولی بسیار شیک را تولید کند. زمانی که این تلفن را در دست می گیرید، به خوبی می توانید حس یک کالای لوکس را از آن دریافت کنید. بدنه دستگاه از آلومینیوم است و ظاهر قسمت پشتی آن تا حدودی شبیه HTC One به چشم می آید. البته قسمت فوقانی و تحتانی به خاطر اینکه قابلیت دریافت بهتر سیگنال را داشته باشند از جنس پلی کربنات تهیه شده اند، اما طراحی آنها به نحوی است که از یکپارچگی خوبی با سایر اجزای آلومینیومی برخوردار هستند.
در سمت راست دستگاه، دکمه Power قرار دارد که نقش آنلاک کردن را نیز بر عهده گرفته. در این سمت همچنین دکمه های به هم پیوسته کنترل صدا و اسپیکر نیز دیده می شود. در قسمت فوقانی جک ۳.۵ میلیمتری جا خوش کرده و قسمت تحتانی نیز جایگاه پورت Micro USB و حفره میکروفن است. در نهایت سمت چپ دستگاه، جایی است که محفظه قرار گیری نانو سیم کارت قرار دارد. توجه داشته باشید که این محفظه درست مانند آی فون، با فشار دادن نوک سوزن به داخلش، باز می شود. سرانجام نوبت به بخش تبلت می رسد.
ایسوس در این قسمت دیگر از آلومینیوم استفاده نکرده و به خاطر کنترل وزن، ترجیح داده تا بدنه تبلت را از پلاستیک تهیه کند اما نکته جالب در این قسمت این است که جنس پلاستیک به کار رفته، به نحوی است که به هیچ وجه نمی توان از راه دور پلاستیکی بودن آن را تشخیص داد و تا زمانی که تبلت را لمس نکنید، متوجه این موضوع نخواهید شد.
موبایل به راحتی هرچه تمام تر و بدون کوچک ترین فشاری وارد محفظه می شود و به محض اتصال پورت Micro USB در انتهای دستگاه، با ویبره ای کوچک از این موضوع مطلع می شوید. حال با توجه به اینکه هیچ ضامن محافظی در بالای محفظه قرارگیری موبایل قرار ندارد، شاید نگران باشید که موبایل با ارزش شما، ناگهان از تبلت به بیرون پرت شود اما باید بگوییم که درصد احتمال وقوع این اتفاق، نزدیک به صفر است.
سخت افزار
چیپ پردازشی پرقدرت اسنپدرگون ۶۰۰ که ساخت شرکت کوالکام است، گزینه ای غریبه برای دستگاه های آندرویدی به حساب نمی آید و پیش از اینفینیتی نیز شاهد استفاده آن در مدل های دیگری بوده ایم. این پردازنده در کنار خود یک رم دو گیگابایت را می بیند تا حداقل روی کاغذ هم که شده، مجموعه ای هیجان انگیز را شاهد باشیم.
نرم افزار
اگر از طرفداران رابط کاربری اصلی آندروید هستید، رابط کاربری ایسوس، یکی از نزدیک ترین گزینه هایی است که با آن می توانید به خواسته خود دست پیدا کنید. این ویژگی نه تنها باعث می شود کاربر با محیط ساده تری رو برو باشد، بلکه این امکان را برای ایسوس فراهم می کند تا آپدیت های آندروید را سریع تر از سایر رقبایش روانه بازار کند.
پدفون با آندروید ۴.۱.۲ ارائه می شود و طبق قولی که ایسوس داده ، قرار است به زودی به نسخه ۴.۲ نیز به روز رسانی شود. اینکه می گوییم ایسوس از رابط کاربری شبیه به آندروید خالص استفاده می کند، دلیل نمی شود تا شاهد ویژگی های اضافه تری برای سیستم عامل گوگل نباشیم. تنظیمات بسیار مفید در Notification Center، اپلیکیشن های تنظیم کنتراست صفحه و تغییر کیفیت صدا با توجه به موقعیت، از جمله ویژگی هایی هستند که در رابط کاربری اختصاصی ایسوس می توان پیدا کرد.
ایسوس در کنار دکمه Multitasking آندروید، گزینه دیگری را اضافه کرده که می توان در نوار آن اپلیکیشن های پر مصرف را قرار داد تا همواره دسترسی سریع تری برای آنها وجود داشته باشد. البته این ویژگی تنها در حالت تبلت برای پدفون فعال می شود. یکی دیگر از قابلیت های جدید نرم افزاری که می توان در پدفون اینفینیتی پیدا کرد، گزینه هایی است که با نگه داشتن دکمه Home در آندروید ظاهر می شود. در حالت عادی، با نگه داشتن این دکمه تنها گزینه ای برای Google Now ظاهر می شود، اما ایسوس این امکان را فراهم کرده تا شما آیکون اپلیکیشن های محبوب خود را نیز در این قسمت قرار دهید. ویژگی Dynamic Display یکی دیگر از قابلیت های انحصاری پدفون به شمار می رود.
در این حالت شما می توانید تعیین کنید که چه اپلیکیشن هایی هنگام اتصال تبلت و موبایل بین نمایشگر ها جا به جا شود. برای مثال تصور کنید که با تبلت مشغول خواندن یک وب سایت هستید و می خواهید هنگامی که موبایل را درون تبلت قرار می دهید، آن صفحه در نمایشگر تبلت ظاهر شود. برای این کار تنها لازم است گزینه اپلیکیشن مرورگر را در لیست برنامه های Dynamic Display، انتخاب کنید. در این زمینه توجه داشته باشید که این ویژگی برای لیست محدودی از برنامه ها قابل اجرا است.
باتری
تبلت پدفون هیچ گونه پردازنده یا سخت افزاری را داخل خود جای نداده است، اما این موضوع دلیل نمی شود که ایسوس از این قطعه جهت بحث حیاتی باتری نیز کمک نگیرد. شما می توانید در کنار موبایل، تبلت خود را نیز شارژ کنید تا از باتری آن جهت افزایش زمان کارکرد استفاده کنید. باید بگوییم که با ترکیب باتری هر دو دستگاه، هنگام استفاده روزمره با مصرف متوسط، شما می توانید تا پایان دو روز کامل، شارژ را در اختیار داشته باشید. در همین رابطه باید بگوییم که موبایل پدفون حدود ۲.۵ ساعت و تبلت آن نزدیک به چهار ساعت برای شارژ کامل، زمان نیاز دارند.
صفحه نمایش
موبایل پدفون دارای یک صفحه نمایش پنج اینچی است که تصاویر را با کیفیت Full HD یا ۱۰۸۰ ۱۹۲۰ پیکسل، نمایش می دهد. باید بگوییم که ایسوس در ساخت این صفحه نمایش بسیار موفق عمل کرده و نمایشگری چشم نواز را در محصول خود گنجانده. کنتراست رنگ های آن بسیار بالا است و به جرات می توان گفت که در این مدل با یکی از بهترین نمایندگان تکنولوژی LCD روبرو هستیم که می تواند در زمینه کنتراست رنگ ها، رقابت جانانه ای را با Super AMOLED سامسونگ انجام دهد. تراکم پیکسل ها در این نمایشگر ۴۴۱ پیکسل است و سطح روی آن نیز توسط Gorilla Glass محافظت می شود.
نمایشگر تبلت پدفون هم تمام ویژگی های اشاره شده را دارد، با این تفاوت که رزولوشن نمایشگر ۱۰.۱ اینچی آن، ۱۲۰۰ ۱۹۲۰ پیکسل است. هر دوی این نمایشگر ها به تکنولوژی + Super IPS مجهز هستند و این بدین معنا است که شما از زاویه دید بسیار گسترده ای در دستگاه های خود برخوردار هستید، هرچند که این زاویه دید هنوز به پای محصولاتی همچون آی فون ۵ و گلکسی اس۴ نخواهد رسید.
دوربین
پدفون اینفینیتی از همان سنسور ۱۳ مگاپیکسلی بهره می برد که ایسوس پیش از آن نیز در پدفون ۲ از آن استفاده کرده بود اما تفاوت اصلی دوربین دو دستگاه در دیافراگم آنها است. دیافراگم f/۲.۴، اکنون به دیافراگم بازتر f/۲.۰ تبدیل شده که در اثر این تغییر، نور بیشتری از لنز عبور کرده و به سنسور می رسد. دوربین پدفون اینفینیتی از کیفیت خوبی بهره می برد. رنگ ها را به گرمی ثبت می کند و جزئیات بسیاری را در عکس ها شکار می کند.
عکاسی در شب هم نسبت به پدفون ۲، بهبود یافته و اکنون نویز های بسیار کمتری در تصاویر مشاهده می شود. فیلمبرداری نیز با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه و کیفیت۱۰۸۰p صورت می پذیرد. دوربین جلوی موبایل دو مگاپیکسل و دوربین جلوی تبلت نیز تنها یک مگاپیکسل است. اگر بخواهیم درباره اپلیکیشن دوربین صحبت کنیم، باید بگوییم که ایسوس مجموعه کاملی از تنظیمات را در این قسمت گنجانده است.
روزنامه هفت صبح