کسوس یعنی همبستگی. در دنیای موبایل نیز یعنی گوشی های هوشمند اندرویدی که گوگل آنها را تولید می کند. نخستین مدل موبایل های نکسوس، گوگل نکسوس وان نام داشت که در زمان خود، آخرین نسخه از سیستم عامل اندروید را عرضه کرد.
در سال ۲۰۱۲ میلادی نیز چهارمین نسخه از این گوشی هوشمند وارد دنیای گوشی های هوشمند شد و قیمت بسیار ارزانی هم داشت. نکسوس ۴ فقط ۳۰۰ دلار آمریکا قیمت داشت و تهدید جدی برای اسمارت فون های زمان خود به شمار می رفت. منظور از این همه حرف این است که خانواده نکسوس به طور دایم در حال پیشرفت است و گوگل همچنان اصرار دارد موبایل های جدید خود را با جدیدترین نسخه های سیستم عامل خودش یعنی اندروید عرضه کند. گوگل نکسوس ۵ نیز یکی دیگر از نمادهای پیشرفت این کمپانی است.
این گوشی هوشمند سخت افزار بسیار قوی و نرم افزار به روز دارد. نکسوس ۵ با نسخه ۴/۴ اندروید یعنی کیتکَت خوشمزه و شیرین عرضه می شود و فناوری ۴G LTE نیز در خود دارد. از دیگر مزیت های آن باید به قیمت بسیار مناسب آن یعنی ۳۴۹ دلار آمریکا اشاره کرد. سال ۲۰۱۳ میلادی سال موبایل های هوشمند بسیار عالی با امکانات عالی بوده است و گوگل نیز برای جا نماندن از قافله پیشرفت، نکسوس ۵ را با همه امکانات موردنیاز کاربر عرضه کرد.
برای آشنایی بیشتر با این عضو خانواده گوگل نکسوس با ما همراه باشید.
طراحی
کمپانی سازنده گوشی های نکسوسِ امسال، شرکت کره ای ال جی بوده است. در سال گذشته نیز ال جی عهده دار طراحی نکسوس ۴ بود. در میان دیگر گوشی های خانواده نکسوس، نسخه پنجم کمترین تزئینات را دارد و طراحی آن ساده است.
نکسوس ۵ و نکسوس ۷ تشابهات ظاهری بسیاری با هم دارند. نکسوس ۵ به طور کلی از پلاستیک پلی کربنات ساخته شده است که دوام و استحکام بالا دارد. این جنس باعث سبک شدن بدنه (۱۳۰ گرم) می شود که در دست گرفتن و استفاده گوشی را آسان می کند. البته این پلی کربنات به خوبیِ نوعِ استفاده شده در اسمارت فون های لومیا نوکیا نیست. اما همچنان خوب است و خیلی راحت در دست می نشیند. از نظر اندازه تفاوتی با نسخه های پیش از خود ندارد. در پشت گوشی شاهد نام حک شده نکسوس هستیم که البته بیش از اندازه بزرگ است و ای کاش کمی کوچک تر بود.
از نظر طراحی از گوشی های هم دوره خود چیزی کم ندارد. برخلاف برادران خود، باید گفت طراحی نکسوس ۵ نماد واقعی سادگی و زیبایی است.
در اطراف بدنه گوشی شاهد سوکت ۳.۵ میلی متری هدفون، کلید پاور، کلیدهای کنترل صدا، میکروسیم کارت، میکروفون کنسل کننده نویز، میکرفون معمولی، شبکه بلندگو و پورت میکرو یواس بی هستیم. به غیر از کلیدهای فیزیکی پاور و کنترل صدا، باقی کلیدهای این گوشی لمسی هستند. واکنش پذیری این کلیدها عالی است و با کوچک ترین اشاره ای پاسخ گو هستند. این گوشی دو بلندگو دارد که در لبه های بدنه قرار دارند اما یکی از آنها برای بلندگو و دیگری برای میکروفون است.
در زیر صفحه نمایش لامپ LED برای اعلان رویدادهای گوشی وجود دارد. رنگ این چراغ با توجه به تفاوت رویدادها، متفاوت است. این ایده بسیار عالی است زیرا کاربر می تواند به خوبی بدون روشن کردن گوشی تشخیص دهد آیا تماس یا پیامک از دست رفته داشته است.
در بالای صفحه نمایش شاهد حسگرهای نزدیکی و نور و همچنین سوکت هدفون هستیم. در کنار آنها دوربین دوم ۱.۳ مگاپیکسل نیز قرار دارد. در پشت گوشی، یک دوربین ۸ مگاپیکسل با فوکوس خودکار وجود دارد. این دوربین به فلاش ال ای دی مجهز است و می تواند با کیفیت ۱۰۸۰p فیلم برداری کند. در ضمن، لرزش گیری نوری تصویر، حسگر نوری عقب و لنز دیافراگم f۲.۴ نیز دارد.
متاسفانه در نکسوس ۵ نیز کاربر قابلیت دسترسی به باتری دستگاه را ندارد. حتی قابلیت ارتقا حافظه نیز ندارد. اما گوشی در دو مدل ۱۶ و ۳۲ گیگابایت عرضه می شود.
صفحه نمایش
اندازه صفحه نمایش نکسوس ۵، حدود ۰.۳ اینچ بزرگ تر شده است و اکنون ۵ اینچ است. حاشیه های اطراف صفحه نمایش تا حد امکان کم و باریک شده اند. این نمایشگر فناوری داخلی لمسی سلولی دارد. به این منظور که پانل لمسی صفحه نمایش در نزدیکی سطح صفحه قرار دارند و واکنش پذیری نمایشگر را تا حد زیادی بالا می برد. این فناوری را در گوشی هوشمند ال جی G۲ نیز شاهد هستیم.
صفحه نمایش ۵ اینچ، از نوع IPS LCD و رزولوشون۱۰۸۰۱۹۲۰ پیکسل دارد. کیفیت تصاویر عالی است و همه جزئیات به خوبی دیده می شوند. تراکم تصویر این نمایشگر ۴۴۵ پیکسل در هر اینچ است و در زیر نور مستقیم آفتاب نیز خوانایی لازم را دارد. همه رنگ های تصویر خالص و اشباع هستند اما در کناره های تصویر کمی زردی را می توان حس کرد.
در این زمانه کیفیت ۱۰۸۰p برای نمایشگر دیگر یک قابلیت معمولی و نرمال به حساب می آید و تقریبا همه اسمارت فون ها این کیفیت را دارند.
رابط کاربری و قابلیت های گوشی
یکی از بزرگ ترین مزیت های ال جی گوگل نکسوس ۵، سیستم عامل نسخه ۴.۴ کیتکُت وانیلی اندروید است. این سیستم عامل ویژگی های بسیاری دارد و باید جداگانه در مورد آن مطالعه کنید. اما ما چند اشاره کوچک به قابلیت های آن خواهیم داشت. نخستین مزیت کیتکَت در مورد ظاهر آن است. گوگل رابط کاربری پلتفورم خود را بسیار ساده طراحی کرده است. کنتراست توسی تیره و روشن دارد که زیبایی بسیاری به رابط کاربری بخشیده است. پانل های نوتیفیکیشن و اپلیکیشن ها شفاف هستند که باز از نظر زیبایی شناختی عالی است. این گوشی اپلیکیشن های پیش فرض متعددی در خود دارد. به این مفهوم که دیگر لازم نیست آنها را در ویجت ها ذخیره کنید که با اشاره و نگه داشتن انگشت روی فضای خالی صفحه نمایش باز می شد. در کیتکت ظاهر تغییر کرده است اما قابلیت های شخصی سازی پلتفورم به فرمت پیشین خود باقی مانده است. البته این خیلی باعث ناراحتی نیست زیرا خودش به تنهایی عالی است. پانل نوتیفیکیشن هیچ مشخصه جدیدی ندارد و همچون نسخه های پیشین است.
یکی از تغییرات ظاهری رابط کاربری در Google Now رخ داده است که در صفحه اصلی گوشی جاسازی شده است. این گزینه اکنون در سمت چپ گوشی قابل دسترسی است. بعلاوه، گزینه جست وجوی صوتی گوگل نیز دارد که می توانید در مواقع ضروری از آن بهره بگیرید. در نکسوس ۵، این گزینه فقط زمانی که گوشی روشن و روی صفحه اصلی قرار دارد، کار می کند. اما مثلا در Moto X این گزینه همیشه و در هر حالتی گوش به زنگ فرمان های کاربر است.
گزینه های موجود برای قفل گوشی و صفحه نمایش همان هایی هستند که گوگل در نسخه ۴.۲ (آب نبات ژله ای) عرضه کرده بود. بنابراین باید گفت KitKat فرقی با قبلی ها ندارد اما باعث شده است تا اندروید کاربرپسندتر شود. به ویژه برای کاربرانی که قبلا از سیستم عامل دیگری استفاده می کردند. کیتکت با داشتن امکانات بسیار زیاد، بسیار ساده است و استفاده آسانی نیز دارد.
پردازنده و حافظه
گوگل نکسوس ۵ به هیچ عنوان تنبل و کند نیست. این گوشی تراشه اسنپ دراگون ۸۰۰ دارد که بسیار عالی کار می کند. قابلیت سیستم روی تراشه (SoC) پردازنده چهارهسته ای ۲.۳ گیگاهرتز Krait ۴۰۰ نیز سرعت و عملکرد عالی گوشی را فریاد می زند. این پردازنده با رم دو کاناله LPDDR۳ دو گیگابایت جفت شده است و پردازنده گرافیکی Adreno ۳۳۰ دارد.
نکسوس ۵ از نظر سرعت بسیار عالی است. این گوشی قابلیت ارتقا حافظه ندارد و فقط در دو نسخه ۱۶ و ۳۲ گیگابایت عرضه می شود.
سازمان دهنده
تم جدید نسخه جدید سیستم عامل اندروید، اپلیکیشن های سازمان دهنده بسیاری ارایه می دهد که تغییر چندانی با نسخه های پیشین نداشته است. ظاهر این اپلیکیشن ها تغییر کرده است اما قابلیت و ویژگی های آنها همچون نسخه های قبلی است.
در میان همه آنها باید به شماره گیر اشاره کرد که بیشترین تغییر را داشته است. این گزینه همه مخاطبینی که بیشترین تماس را داشته اند ابتدا نشان می دهد. سپس، اطلاعات تماس یا شماره های تلفن را نشان می دهد. شماره گیر جدید همچون کتاب اول عمل می کند و می توانید همه اطلاعات لازم در مورد مخاطب را ذخیره و تماشا کنید.
به غیر از استفاده از نقشه گوگل، با شماره گیر گوشی نیز می توانید رستوران های نزدیک را پیدا کنید.
با گوشی می توان به راحتی ایمیل و جیمیل را چک کرد که چندان جدید نیست.
گوگل در نکسوس ۵ برخی از اپلیکیشن های مخصوص اندروید ۴.۴ KitKat را تعبیه کرده است که آپ دیت نیز می شوند. از جمله می توان به QuickOffice اشاره کرد که به طور پیش فرض روی نکسوس ۵ نصب است.
اینترنت و اتصالات
برخی امکانات ووجود دارند که مردم خیلی برای آنها ارزش قایل نیستند اما خیلی خوب و کاربردی هستند. به طور مثال، فناوری اتصال ۴G LTE که در نکسوس ۵ نیز حضور دارد. نکسوس ۴ از این قابلیت محروم بود اما کاربران نکسوس ۵ می توانند با راحتی و سرعت بیشتر در اینترنت گشت بزنند و وب گردی کنند. همه صفحه های مملو از رسانه را نیز بدون محدودیت می توانند باز کنند. وب گردی با مرورگر کروم در این گوشی هوشمند تجربه بسیار عالی برای کاربر بر جای می گذارد. صفحه ها خیلی سریع رندر می شوند، کنترل فعالیت ها در وب آسان است و از پیوست های کروم می توان بهره گرفت.
نکسوس پنجی که در آمریکای شمالی عرضه می شود. (مدل D۸۲۰) از LTE ۹ بانده پشتیبانی می کند. مدل دیگری نیز به نام D۸۲۱، از LTE شش بانده شتیبانی می کند که برای شبکه های خارج از آمریکای شمالی مناسب است.
این گوشی هوشمند دارای aGPS، بلتوث نسخه ۴، وای فای دوبانده ۸۰۲.۱۱ a/b/g/n و فناوری NFC است. البته اینفرارد ندارد.
دوربین
گوگل تغییرات چندانی در بخش دوربین سیستم عامل جدید خود به وجود نیاورده است. رابط کاربری دوربین همچون نکسوس های پیشین است. همچون همان ها نیز تنظیمات دستی و افکت های محدود دارد. تفاوت کنونی آن این است که دوربین کنونی حالت HDR و HDR+ دارد. نکسوس ۵ قابلیت فوکوس و گرفتن عکس فوری با فشار کلید شاتر را دارد. برای حالت HDR+ باید شاتر را کمی نگه دارید. همچنین گوگل ادعا می کند، HDR+ می تواند چندین عکس چندگانه بگیرد و با الگوریتم ویژه ای آنها را به یکدیگر بچسباند تا عکسی با کیفیت عالی به دست بیاید.
نکسوس ۵ با دوربین ۸ مگاپیکسل قابلیت ویژه ای نسبت به دیگر دوربین ها ندارد. اما از جمله قابلیت هایش باید به لرزش گیر نوری تصویر، حسگر نوری عقب، لنز دیافراگم f/۲.۴ و لنز ۱/۳.۴ اینچ اشاره کرد.
کیفیت عکس ها واقعا خوب هستند. جزئیات به طور کامل دیده می شوند و مشکلی در نور و رنگ عکس ها وجود ندارد. عکس هایی که بادوربین ۱.۳ مگاپیکسل جلو گرفته می شوند کیفیت قابل قبولی دارند. نویز این تصاویر تقریبا پایین است. در محیط های کم نور و تاریک، کیفیت عکس ها کاهش پیدا می کند. زاویه دید دوربین خوب نیست و نباید انتظار چندانی از آن داشته باشید.
کیفیت عکس ها در نور زیاد و فضاهتی باز بسیار خوب است. جزئیات به طور کامل دیده کی شوند و محدوده دینامیک دوربین وسیع است و نور و کنتراست عالی دارد. گزینه HDR+ موجود در آن نیز به بهتر شده کیفیت عکس ها کمک شایانی می کند.
دوربین گوشی هوشمند نکسوس ۵ قابلیت فیلم برداری با کیفیت ۱۰۸۰p دارد. همچون گوشی های دیگر کیفیت این تصاویر خوب، رنگ ها طبیعی و کیفیت صدا نیز قابل قبول است. دوربین توان فیلم برداری با سرعت ۱۹ فریم در ثانیه نیز دارد.
کیفیت تماس
کیفیت تماس و بلندی صدای مخاطب و شنونده خوب هستند. گوشی قابلیت حذف نویز دارد که صدای مخاطب را با وضوح بیشتر منتقل می کند. گوشی های نکسوس ۵ گرد و کوچک هستند.
باتری
اتصال ۴G LTE یک یاز ویژگی های عالی گوشی هوشمند نکسوس ۵ است اما از یک طرف باعث مصرف زیاد باتری و کاهش عمر آن نیز می شود. باتری این دستگاه که غیرقابل تعویض و دسترسی است ۲۳۰۰ میلی آمپر ساعت است و بین ۸ تا ۱۲ ساعت استفاده را پاسخ گو است.
نتیجه گیری
نکسوس ۵ کیفیت ساخت و ویژگی های بسیار خوبی دارد. از جمله باید به قیمت مناسب آن اشاره کرد که در میان گوشی های برتر بازار بسیار ویژگی خوبی است. این گوشی ۳۵۰ دلار آمریکا قیمت دارد. با همین قیمت مشخصاتی همچون جدیدترین نسخه اندروید یعنی ۴.۴ KitKat با امکانات بالا دارد. وزن، اندازه و کیفیت ساخت گوشی بسیار خوب هستند و دستگاه به راحت یدر دست کاربر می نشیند و می توان حتی با یک دست بدون مشکل از آن استفاده کرد. از نظر باتری و سرعت عملکرد نیز بسیار عالی است و تجربه خوبی برای وب گردی برای کاربر بر جا می گذارد.
بزرگ بودن صفحه نمایش گوشی به سلیقه کاربر بستگی دارد و می توان خوب یا بد باشد. برای افرادی که به دنبال یک گوشی کامل با امکانات خوب و کیفیت ساخت عالی هستند، ال جی گوگل نکسوس ۵ یکی از بهترین گزینه ها است.
قیمت این دستگاه در ایران، حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.
برای خرید گوشی یا تبلت با سیستم عامل آندورید و قیمت مناسب برروی لینک زیر کلیک کنید