تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که در یک شبکه وایرلس چطور می توان اینترنت، فایل ها و پرینتر خود را بین چند رایانه یا لپ تاپ به اشتراک بگذارید؟ در اینجا به شما آموزش خواهیم داد که حتی اگر Access Point نداشتید، چطور این کار را انجام دهید.
ابتدا شما را با دو توپولوژی شبکه وایرلس به نام های Infrastructure و Ad Hoc آشنا می کنیم. شبکه Ad Hoc یکی از ساده ترین پیاده سازی های توپولوژی یا همبندی شبکه های بی سیم است. در حالت معمول توپولوژی های شبکه های رایانه ای بی سیم را به دو صورت Infrastructure و Ad Hoc تقسیم بندی می کنیم؛ در نوع Infrastructure از یک دستگاه مرکزی به نام Access Point به عنوان نقطه اتصال به یکدیگر استفاده می کنیم. در حقیقت این Access Point در نقش یک سوئیچ در شبکه های بی سیم فعالیت می کند. در توپولوژی نوع دوم که Ad Hoc نام دارد، دیگر از دستگاه جانبی استفاده نمی شود و هر یک از رایانه ها در این توپولوژی به نوعی در نقش یک Access Point به کار گرفته می شود. شبکه های Ad Hoc معمولا کاربردهایی موقت و محدود دارند و برای کاربردهای طولانی مدت مورد استفاده قرار نمی گیرند. برخلاف شبکه های Infrastructure که از قابلیت هایی مثل شبکه های LAN برخوردارند و می توان به ثبات آنها اطمینان کرد، شبکه های Ad Hoc پایداری نسبتا پایینی دارند و به همین دلیل کاربردی موقت دارند. با استفاده از این نوع شبکه نیز می توان یک یا گروهی از سیستم ها را که کارت شبکه بی سیم دارند به یکدیگر متصل کرد و تبادل اطلاعات را انجام داد.
به علت ساده تر بودن کار و همچنین نیاز کمتر به امکانات پیچیده، به طور خلاصه به آموزش راه اندازی Ad Hoc می پردازیم:
برای راه اندازی یک شبکه از نوع AD Hoc به منظور برقراری ارتباط بین دو یا چند رایانه باید این مراحل را انجام دهید. در اولین اقدام مطابق شکل زیر وارد Control Panel شده سپس به بخش Network and Sharing Center روید. در این قسمت در صورتی که در سیستم عامل یک کارت شبکه از نوع بی سیم وجود داشته باشد، گزینه Manage Wireless Networks را انتخاب کنید.
در این قسمت برای ایجاد یک شبکه Ad Hoc باید گزینه Add را انتخاب کنید.
در این بخش با انتخاب گزینه Create an ad hoc network یک شبکه از نوع Ad Hoc ایجاد می شود. اما گزینه دیگری هم در این بخش وجود دارد که به منظور شکل گیری یک Profile برای شبکه بی سیم مورد استفاده قرار می گیرد.
در این بخش درخصوص شبکه Ad Hoc توضیح که برای برقراری ارتباط دو یا چند سیستم عامل به صورت بی سیم مورد استفاده قرار می گیرد، اشاره شده است که در این نوع شبکه می توانید از اطلاعات Share شده استفاده کنید، در هر صورت برای ادامه کار گزینه Next را انتخاب کنید.
در بخش بعدی در قسمت Network Name باید یک نام برای این شبکه بی سیم تعیین کنید. در قسمت Type Security یکی از پروتکل های Security را که به آنها اشاره شده انتخاب کنید که شامل WPA۲ وWEP است. حتی می توانید این بخش را در حالت No Authentication قرار دهید و در بخش Security Key برای این شبکه یک رمز عبور تعریف کنید. عبور انتخابی حداقل باید متشکل از هشت کاراکتر باشد. در مقابل این بخش، گزینه دیگری به نام Hide Characters وجود دارد در صورتی که چک مارک این گزینه را فعال کنید. هنگام وارد کردن پسورد حروف و اعداد وارد شده نمایش داده نخواهد شد، در نهایت گزینه Save This Network را فعال کنید تا این Connection بعد از ایجاد شدن در سیستم عامل ذخیره شود. در نهایت گزینه Next را انتخاب کنید.
در این بخش به دلیل ارتباط برقرار نشدن با یک رایانه دیگر با استفاده از مدل AD Hoc، در نهایت Connection مورد نظر ایجاد و ذخیره می شود. رایانه های دیگر می توانند براساس نام شبکه هایی که در طول فرآیند تعیین کرده اید و استفاده از رمز عبوری که به شکل بی سیم ایجاد شده است، متصل شود. همچنین فراموش نکنید که شما باید به هر یک از رایانه های واقع در ad hoc wireless network، یک IP تخصیص دهید. اگر به عنوان مثال، شما سه کامپیوتر دارید می توانید IP های ۱۹۲،۱۶۸،۰،۱ و ۱۹۲،۱۶۸،۰،۲ و ۱۹۲،۱۶۸،۰،۳ با netmask برابر ۲۵۵،۲۵۵،۲۵۵،۰ به هر کامپیوتر خود اختصاص دهید. حالا علاوه بر استفاده از اینترنت یکی از رایانه ها روی همه آنها با اشتراک گذاری فایل ها و پرینتر ها نیز می توانید از آنها روی تمامی دستگاه های شبکه خود استفاده کنید.