اکسپریا Z۲ از نظر شکل و شمایل ظاهری و کیفیت ساخت شباهت های بسیاری به دو نسل قبلی یعنی Xperia Z و Z۱ دارد. اما سونی تلاش نموده نفس تازه ای را به کالبد پرچمدار خود دمیده و آن را از نسل پیشین متمایز نماید. اولین موردی که پس از به دست گرفتن اکسپریا Z۲ متوجه آن شدیم، کاهش وزن و ضخامت تلفن بود. Xperia Z۲ دارای ۸.۲ میلی متر ضخامت و ۱۶۳ گرم وزن است و این در حالی است که Z۱ حدود ۸.۵ میلی متر ضخامت و ۱۷۰ گرم وزن دارد. هرچند کاهش وزن و ضخامت از نظر عددی خیلی محسوس به نظر نمی رسد، اما وقتی تلفن را در دست بگیرید بخوبی متوجه این موضوع خواهید شد. کاهش وزن و ضخامت باعث بهبود ارگونومی دستگاه و سهولت در استفاده از آن نیز شده است. سونی لبه های فریم فلزی Z۲ را به رنگ سفید در نظر گرفته که به نظر ما باعث بهبود ظاهر دستگاه نسبت به Z۱ شده است.
تغییر دیگر ایجاد شده در Z۲ مربوط به افزایش سایز صفحه نمایش از ۵ اینچ به ۵.۲ اینچ است. البته سونی سعی نموده که این افزایش سایز صفحه نمایش، موجب بزرگ تر شدن تلفن نشود و برای رسیدن به این موضوع حاشیه دور صفحه نمایش را باریک تر کرده است. ابعاد اکسپریا Z۲ برابر ۱۴۶ در ۷۳.۳ در ۸.۲ میلی متر است. این در حالی است که نسخه قبلی ابعادی در حدود ۱۴۴ در ۷۴ در ۸.۵ میلی متر داشت.
سونی در Z۲ یکی از ایرادهای مهمی که به دو نسل قبلی سری Z وارد می شد را رفع نمود و زاویه دید صفحه نمایش تلفن پرچمدار خود را به لطف استفاده از پنل IPS LCD به سطح بسیار خوبی رسانده است. گوشی هوشمند Z۲ از یک صفحه نمایش ۵.۲ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰p از نوع Triluminos بهره می برد. این صفحه نمایش همچون Xperia Z۱ Compact که در CES ۲۰۱۴ رونمایی شد از نوع IPS LCD است و زاویه دید بسیار وسیعی را ارایه می کند. سونی فناوری جدیدی به نام Live Colour LED را نیز در کنار Trilumionos و X Reality قرار داده تا رنگ ها به صورت دقیق، زنده و روشن نمایش داده شوند و کیفیت تصویر بهبود یابد. سونی در کنفرانس امروز صبح خود ادعا کرد که صفحه نمایش Z۲ قادر است تا ۱۳۰ درصد از استاندرد رنگ های sRGB را پوشش دهد و این دستاورد بزرگی برای این شرکت است. این بار هر چه از زوایای مختلف به Xperia Z۲ نگاه کردیم متوجه افت در کیفیت تصویر یا به هم ریختگی در رنگ ها نشدیم. شدت روشنایی و وضوح تصویر نیز نسبت به نسل قبل بهبود یافته و حالا رنگ ها و متقابلا تصاویر بشکل واضح تر، زنده تر و نهایتا جذاب تری نمایش داده می شوند.
صفحه نمایش در فریمی از جنس الومینیوم یک تکه و بدنه شیشه ای مقاوم جای گرفته است. در داخل این پوشش باکیفیت، شاهد استفاده از یک پردازنده چهار هسته ای ۲.۳ گیگاهرتز Snapdragon ۸۰۱ کوالکام هستیم که ۳ گیگابایت حافظه رم آن را همراهی می کند. Snapdragon ۸۰۱ نسبت به Snapdragon ۸۰۰ بکار گرفته شده در اکسپریا Z۱ نزدیک به ۱۵ درصد از نظر قدرت و بازده پردازنده اصلی قوی تر شده است. اکسپریا Z۲ همچنین دارای ۱۶ گیگابایت حافظه ذخیره سازی داخلی، درگاه microSD و یک باتری ۳۲۰۰ میلی آمپری است که انتظار می رود طول عمر باتری بسیار خوبی را ارایه کند. سونی در Z۲ از باتری به مراتب قوی تری در مقایسه با رقبای خود همچون گلکسی اس ۵ و حتی LG G۲ که خود از نظر طول عمر باتری شاخص است، بهره برده است و انتظار می رود طول عمر باتری در Z۲ قابل قبول باشد.
سونی در این گوشی هوشمند، همانند نسل قبلی از یک دوربین ۲۰.۷ مگاپیکسلی Exmor RS استفاده کرده است که البته در نسخه جدید قادر به ضبط ویدئو ۴K است. در قسمت جلویی دستگاه نیز شاهد یک دوربین بهبود یافته ۲.۲ مگاپیکسلی هستیم. تمام این اجزا در مقابل نفوذ آب ایمن بوده و سونی موفق به کسب استاندارد IP۵۸ برای Z۲ شده است. در حال حاضر گلکسی اس ۵ سامسونگ و برخی دیگر از تلفن های هوشمند نیز ضد آب هستند، اما هیچ کدام به اندازه Xperia Z۲ در مقابل نفوذ مایعات و گرد و غبار مقاوم نیستند. سونی درگاه های USB، سیم کارت و کارت حافظه را توسط پوشش های مخصوصی پوشانده است تا مانع نفوذ مایعات به داخل دستگاه شود.
اکسپریا Z۲ از سیستم عامل اندروید ۴.۴ کیت کت، جدیدترین نسخه از سیستم عامل موبایل گوگل بهره می برد. سونی تغییرات جزیی را در رابط کاربری خود اعمال کرده است و به عنوان مثال نوار مشکی بالا و پایین صفحه را حذف نموده تا فضای بیشتری به صفحه خانگی اختصاص داده شود. سونی همچنین بخش اعلانیه ها و دسترسی سریع به تنظیمات را نیز بهبود بخشیده است.
ارتباط بین Z۲ و پلی استیشن نیز بهبود یافته و حالا از این تلفن می توان به عنوان کنترل کننده کنسول بازی پلی استیشن ۴ استفاده نمود و علاوه بر آن می توان از تلفن به عنوان صفحه دوم بازی بهره برد. قابلیتی که پیش تر در کنسول دستی پلی استیشن ویتا وجود داشت.
Z۲ بطور کامل با دستبند هوشمند جدید سونی با نام SmartBand جفت می شود و از طریق برنامه مبتنی بر اندروید به شما اجازه می دهد بدون زحمت، زندگی روزمره خود را ثبت و ضبط کنید. به کمک این ابزار می توانید مکان های بازدید شده، موسیقی شنیده شده، بازی های انجام شده، کتاب های خوانده شده، گام های برداشته شده، کالری سوزانده شده و میزان خواب را ثبت کنید و آنها را به زیبایی در یک رابط کاربری جذاب مشاهده کنید. می توانید ببینید که چقدر فعال بوده اید، به چه جاهایی رفته اید، چه عکس هایی گرفته اید و چطور با دنیایتان در ارتباط بوده اید. Lifelog همچنین به شما کمک می کند اهدافی را تنظیم کنید، پیشرفتتان را در رسیدن به این اهداف رصد کنید و برای تصمیم گیری های آتی نیز به شما توصیه هایی ارائه می کند. در صورت تمایل نیز می توانید این رویدادها را در شبکه اجتماعی به اشتراک بگذارید.
هرچند سونی از ماژول دوربین شبیه به آنچه در Z۱ بکار رفته بود در Z۲ نیز استفاده نموده و از نظر سخت افزاری شاهد سنسور ۲۰.۷ مگاپیکسلی به همراه G Lense و پردازنده BIONZ هستیم، اما از نظر نرم افزاری تغییرات بسیاری در اپلیکیشن دوربین اعمال شده است. Z۲ دارای قابلیتی به نام SteadyShot است که از بخش هندی کم سونی به این تلفن راه یافته است. این قابلیت در واقع نوعی لرزش گیر غیراپتیکال است که بصورت نرم افزاری لرزش دست و تاثیر منفی آن بر روی کیفیت تصاویر را بهبود می بخشد. احتمالا این لرزش گیر به خوبی لرزش گیرهای اپتیکال مشابه لومیا ۱۰۲۰ یا جی ۲ کار نخواهد کرد، اما با این حال مکانیزم نرم افزاری سونی برای کاهش لرزش دست، مفید خواهد بود.
سونی همچنین امکان اعمال نمودن افکت های مختلف و بعضا خلاقانه به تصاویر را به نرم افزار دوربین اضافه کرده است. این افکت ها حتی بصورت زنده بر روی ویدیوهای در حال ضبط نیز قابل اضافه شدن هستند.
قابلیت جذاب و جدید دیگری که به دوربین Z۲ اضافه شده، Background Defocus نام دارد. این قابلیت به شما کمک می کند تا سوژه عکاسی را از پس زمینه جدا نموده و به نوعی به تصویر عمق بخشید. چیزی شبیه به عکاسی ماکرو با دوربین های DSLR که در تصویر، پس زمینه مات شده و سوژه به خوبی از پس زمینه جدا می شود. این قابلیت بسیار سریع و ساده انجام می شود و سیستم بصورت خودکار سوژه ای که روی آن فوکوس شده را تشخیص می دهد و کاربر می تواند میزان ماتی پس زمینه را با لمس صفحه کنترل کند.
اکسپریا Z۲ قادر به فیلم برداری با نرخ ۱۲۰ فریم در ثانیه در رزولوشن ۷۲۰p است تا کاربر بتواند فیلم برداری «حرکت آهسته» را با آن تجربه کند. نرم افزار دوربین دارای قابلیتی به نام Timeshift است که از طریق آن می توان بخشی از فیلم را انتخاب نموده تا بصورت حرکت آهسته پخش شود. انجام این کار نیز چند ثانیه طول می کشد و رابط کاربری نرم افزار دوربین به سادگی امکان تبدیل بخش های از فیلم بصورت حرکت آهسته را در اختیار کاربر قرار می دهد. برای نمونه به تکه فیلمی که در کارگاه دیروز سونی برای نمایش قابلیت Timeshift ساختیم توجه کنید:
سونی بر روی کیفیت صدا در Z۲ تاکید بسیار دارد. همراه این تلفن یک هدفون باکیفیت عرضه شده که به گفته عزت کتانه، معادل آن در بازار بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار قیمت دارد. این هدفون قادر است نویز صدای محیط را تا ۹۰ درصد کاهش دهد و به این ترتیب ضبط صدا یا مکالمه صوتی بدون نویز را میسر کند. سونی برای حرفه ای ها و افرادی که قصد دارد با اکسپریا Z۲ فیلم برداری حرفه ای کنند یک میکروفون خارجی پرقدرت را به عنوان لوازم جانبی معرفی کرده است که قادر به ضبط صدا بصورت استریو است و کاربر می تواند آن را به تلفن خود متصل نموده و صدای باکیفیتی را در فیلم برداری یا ضبط صدا تجربه کند.
تلفن اکسپریا Z۲ سونی در اردیبهشت ماه سال آینده روانه بازار کشور می شود.