فناوری اطلاعات

اخبار گوشی های جدید - ترفند های آندورید - آموزش - تبلت

فناوری اطلاعات

اخبار گوشی های جدید - ترفند های آندورید - آموزش - تبلت

فناوری اطلاعات
دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
آخرین نظرات

در این مطلب می خواهیم سخت افزار و نرم افزار کنسول بازی پلی استیشن ۴ را مورد بررسی قرار دهیم و بینیم آیا ارزش خرید دارد یا خیر!

پردازنده

پردازنده در واقع قلب تپنده کنسول های بازی است. شاید تعجب کنید پردازنده پلی استیشن ۴ از نوع جگوار است. پردازنده جگوار، برای لپ تاپ های قدرتمند و وسایل قابل حمل طراحی و ساخته شده است و تاکنون در کنسول های بازی کاربردی نداشته است. این پردازنده قدرتمند، ۸ هسته ای است و این ویژگی کار برنامه نویس ها را بسیار راحت می کند.

معماری پردازنده نیز x۸۶ و بسیار شبیه پردازنده پی سی است –برنامه نویس ها با این سخت افزار آشنایی دارند و می توانند از همه قدرت پلی استیشن ۴ به خوبی بهره بگیرند. سونی همچنین اعلام کرده است، پردازنده دیگری با قدرت ضعیف تر نیز برای پلی استیشن ۴ در نظر گرفته است تا کارهای سبک پس زمینه را انجام دهد. این ایده باعث می شود تا پردازنده اصلی بیشتر قدرت خود را فقط برای اجرای عالی بازی حفظ کند.

پردازنده گرافیکی

پردازنده گرافیکی پلی استیشن ۴ همچون نمونه های پی سی عالی و بی اشکال نیست. اما به گرافیک پی سی ها شباهت بسیار دارد و می تواند تصاویر را با کیفیت ۱۰۸۰p اجرا کند. این دستگاه همچنین قابلیت پشتیبانی از رزولوشن ۴ هزار پیکسلی (۴k) را نیز در بازی ها دارد. البته اکنون شاید چنین بازی هایی خیلی رونق نداشته باشند اما تا چند سال دیگر احتمالا کیفیت استاندارد بازی ها خواهد بود. رسانه و فیلم و عکس نیز با همین کیفیت های بالا در این کنسول اجرا می شوند.

حافظه

۸ گیگابایت حافظه به نظر بسیار زیاد است. مخصوصا در مقایسه با پلی استیشن ۳ که فقط ۵۱۲ مگابایت بوده است. گفته می شود رم این دستگاه GDDR۵ است. این رم با اینکه بسیار سریع و پر قدرت است، اما قیمت بسیار گرانی نیز دارد. در ضمن، حافظه یکپارچه ای نیز هست. یعنی چه؟ برخلاف همه پی سی ها و کنسول های دیگر، می تواند از همه حافظه گرافیکی موجود و حافظه دستگاه به طور همزمان استفاده کند. با حافظه یکپارچه، همه قدرت پردازش مورد استفاده قرار می گیرد. این موضوع باعث می شود تا تجربه بازی بهتر و باکیفیت تری داشته باشید.

ارتباطات

پلی استیشن ۴، یواس بی سریع تر و پشتیبانی بهتر از وایرلس دارد.

طراحی

با اینکه همه قابلیت ها و امکانات کنسول خوب هستند، آیا طراحی زیبایی نیز دارد؟ حقیقت این است که طراحی کنسول بازی برخلاف موبایل، تبلت و لپ تاپ اهمیت خاصی ندارد و فقط ویژگی های آن است که مهم هستند. اما مسایلی همچون راحتی باز و بسته شدن درایو دیسک در طرحی مهم هستند که این کنسول در آنها سربلند است. اندازه و شکل کنسول چیزهایی نیستند که برای خوره های بازی اهمیت ویژه ای داشته باشد.

دیسک درایو

یکی از موارد ارتقا یافته در این کنسول نسبت به پلی استیشن ۳، سرعت خواندن دیسک است که از ۲x به ۶x رسیده است. البته این به مفهوم پایان یافتن اجبار نصب نیست، بلکه به معنای این است که برنامه نویس ها دیگر نیازی به توجه به آن ندارند و در این سرعت، اطلاعات می توانند مستقیما و با سرعت بالا از روی دیسک اجرا شوند و رندر شدن آنها هیچ تاخیری نداشته باشد.

دسته ها

یکی از بهترین و بزرگ ترین تغییرات این نسخه از پلی استیشن سونی در قالب «شوک دوگانه»، تاچ پد است که هم همچون دسته های آنالوگ قابلیت کلیک پذیری دارد و هم به نقل از چندین منبع موثق، می توان به عنوان صفحه نمایش ابتدایی از آن بهره گرفت. نوار نوری قابلیت حرکت پذیری دارد، در حالیکه یک بلندگوی مونو داخلی به برنامه نویس ها اجازه می دهد تا گیمر را با انواع صداهای بازی بمباران کنند. متاسفانه در کنترلر جدید، کلیدهای استارت و انتخاب (Select) حذف شده اند. البته این دو کلید عملا اضافی بودند؛ کلید انتخاب به ندرت پیش می آمد تا گزینه ای را انتخاب کند و از کلید استارت نیز فقط به منظور متوقف کردن بازی استفاده می شد.

در دسته جدید، هر دو این کلیدها در کلیدی به نام Option یکی شده اند. این کلید در مقابل کلید بسیار کاربردی Share (اشتراک گذاری) نشسته است. با کلید به اشتراک گذاری، گیمر می تواند انواع عکس های بازی را با همه دنیا به اشتراک بگذارد. یکی از دلایل فروش بالای پلی استیشن ۴ نیز احتمالا اضافه شدن این کلید است.

چشم پلی استیشن ۴

در حالیکه قابلیت های عجیب و غریبی همچون کتاب «واندربوک» و بازی «آی پِت» از دوربین برای ایجاد واقعیت افزوده استفاده می کنند، رزولوشن پایین Eye موجود (۶۴۰×۴۸۰ پیکسل) به این معنا است که کیفیت عکس همیشه هم خوب نیست.

اما دوربین جدید کنسول پلی استیشن ۴ تغییرات خوبی پیدا کرده است به طوری که گیمر می تواند با رزولوشن صفحه نمایش، تصاویر قابل قبولی ثبت کند. همچنین، این دوربین همه قابلیت های کینکت مایکروسافت نیز همچون ردیابی بدن و اجرای دستورات صوتی را دارد. البته از نظر دقت به پای کینکت نمی رسد.

قیمت

پس از قیمت تقریبا بالای پلی استیشن ۳ که حدود ۵۹۹ دلار آمریکا بود، احتمالا این بار سونی با احتیاط بیشتری برای پلی استیشن ۴ قیمت گذاری می کند. البته نباید انتظار داشت قیمت ارزانی داشته باشد زیرا برخی عناصر تشکیل دهنده این دستگاه همچون حافظه GDDR ۵ بسیار گران هستند. اما حدس می زنیم حدود ۳۵۰ یورو قیمت داشته باشد. برخی از منابع نیز از قیمت ارزان تر این محصول خبر داده اند.

زمان عرضه

آن طور که اعلام شده است، این کنسول در تعطیلات سال ۲۰۱۳ میلادی عرضه خواهد شد. البته گویا اروپایی ها تا پیش از تعطیلات سال نوی میلادی نمی توانند به پلی استیشن ۴ دسترسی داشته باشند. با این حساب،چندان هم عجیب نیست که قیمت واحدی برای این کنسول اعلام نشده است.

مشخصات کلی

پردازنده اصلی

پردازنده تک تراشه ای

پردازنده: x۸۶ ۶۴ AMD ”Jaguar” ، ۸ هسته ای

پردازنده گرافیکی: ۱.۸۴ TFLOPS , AMD و موتور گرافیکی مبتنی بر Radeon

حافظه

GDDR۵ ، ۸ گیگابایت


هارددیسک درایو

داخلی

درایو نوری

BD ۶xCAV

DVD ۸xCAV

I/O

یواس بی پرسرعت نسخه ۳، AUX

ارتباطات

اترنت

IEEE۸۰۲.۱۱ b/g/n

بلوتوث ۲.۱ (EDR)

اتصالات

HDMI

آنالوگ، خروجی AV

خروجی نوری دیجیتال


مجله اینترنتی برترین ها


نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی