فناوری اطلاعات

اخبار گوشی های جدید - ترفند های آندورید - آموزش - تبلت

فناوری اطلاعات

اخبار گوشی های جدید - ترفند های آندورید - آموزش - تبلت

فناوری اطلاعات
دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
آخرین نظرات

پس از صفحه نمایش، کیبورد و در کل سخت افزار خارجی لپ تاپ ها، پورت های ارتباطی یکی از قابل مشاهده ترین بخش های کامپیوترهای همراه به حساب می آیند.

ضمن اینکه برخی از کاربران یا بهتر بگوییم اکثر خریداران لپ تاپ نسبت به پورت و امکانات ارتباطی حساسیت زیادی دارند و وجود برخی از پورت ها روی دستگاه برایشان اهمیت بسیاری دارد. اهمیت وجود پورت و امکانات ارتباطی در کامپیوترهای شخصی در حدی است که نبود برخی از پورت ها در یک دستگاه مقبول و مورد توجه کاربر منجر به عدم پذیرش دستگاه از جانب خریدار می شود.اما واقعا این پورت ها چه کاربردی دارند و وجودشان تا چه حد در لپ تاپ یا کامپیوترهای شخصی اهمیت دارد؟ چقدر از کاربران کامپیوتر های شخصی نسبت به کاربرد و قابلیت این پورت ها آگاهی کامل دارند؟ اینها سوالاتی هستند که بر پایه آن ما تصمیم به معرفی پورت های کامپیوتری گرفته ایم. اگر به این موضوع علاقه مندید این مطلب را بخوانید:

پورت چیست؟

پورت که در لغت به معنی درگاه است، برای رد و بدل کردن اطلاعات بین دو کامپیوتر استفاده می شود و محلی است که داده ها وارد یا خارج می شوند.

در حال حاضر کامپیوترهای شخصی به انواع و اقسام پورت های ارتباطی نظیر USB،HDMI، فایر وایر و.... مجهزند که هرکدام امکاناتی را در اختیا ر کاربر قرار می دهند. امکاناتی که در این بخش ما به آنها اشاره می کنیم.

USB:

کامپیوترها دارای یک یا چندین کانکتور Universal Serial Bus)USB) هستند. کانکتورها امکان اتصال تجهیزات جانبی متفاوتی نظیر: چاپگر، اسکنر، دوربین های وب و... را به کامپیوتر فراهم می کنند. سیستم های عامل پورت های USB را حمایت می کنند و درایور آنها به سرعت و به سادگی نصب می شود.

به طور کلی باید بگوییم که هدف USB خاتمه بخشیدن به تمام موارد و مشکلات موجود در زمینه به خدمت گرفتن تجهیزات جانبی در کامپیوتر است.در حال حاضر این پورت در انواع USB ۲.۰ و USBB ۳.۰ موجودند که پورت USB ۳.۰ سرعت بیشتری دارد.

HDMI:

HDMI یا همان High Definition Multimedia Interface اولین پورت مستقل جهان است. مستقل به این معنا که می توانید تنها با یک فیش، تصویر تمام رنگی به اضافه صوت را به صورت دیجیتال دریافت کنید. این پورت که با مشارکت شرکت های متخصص Sony , Panasonic , Philips Hitachi, Silicon Image, Toshiba، Thomson طراحی و ساخته شده هست توانسته است به یک پورت کار آمد و قدرتمند تبدیل بشود که در سال های بعد آن، نسخه های جدیدتری از آن ساخته شد و امروزه به عنوان بهترین پورت و مولد صدا و تصویر دیجیتال با سرعت بسیار بالا انتقال مورد استفاده قرار گرفته است.

در واقع امروزه HDMI عملا تبدیل به یک استاندارد جهانی در تلویزیون های HD و کامپیوترهای شخصی شده است. به طوری که از اواخر سال همه دستگاه های دیجیتال به دست کم یک ورودی HDMI مجهز شده اند.

FireWire (یا IEEE۱۳۹۴)

پورت FireWire قبلا برای هاردهای خارجی استفاده می شد و حتی در برخی موارد برای شبکه کردن دو کامپیوتر به طور مستقیم از این پورت استفاده می کردند. اما امروزه برای وصل ویدیو دیجیتال به سیستم تقریبا در موارد خاص به کار برده می شود و بهترین رابط برای وصل کردن دوربین های دیجیتالی خانگی به سیستم است.

این پورت دو مدل مختلف دارد که عبارتند از: ۴ pin و ۶ pin. مدل ۴ pin آن معمولا در لپ تاپ ها به کار برده می شود، با این حال دیده شده که مدل ۶ pin در مک بوک های اپل نیز نصب شده است. مدل ۴ pin این پورت بسیار کوچک است و به شکل U کشیده است؛ در حالی که ۶ PIN شبیه یک ذوزنقه بلند و باریک است. تنها تفاوت این دو مدل در این است که مدل ۶ pin می تواند برق پورت را تامین کند.

از جمله ویژگی های پورت FireWire داشتن پهنای باند ۴۰۰ مگابایت در ثانیه است که در مقایسه با پورت USB ۲.۰ سرعت کمتری دارد. پورت USB نسبت به FireWire از تعداد سیستم host بیشتری پشتیبانی می کند. از آنجا که USB فرمان چیپ ست مادربورد را اجرا می کند، پورت FireWire تقریبا همیشه کنترلر اختصاصی خود را دارد که بسیاری از عملکردها را offload می کند. می توان گفت FireWire ثبات بیشتری دارد و جهت دسترسی به تصاویر ویدیویی گرفته شده با دوربین های خانگی دیجیتالی، پورت ایده آلی به شمار می رود. خاطرنشان می کنیم که پورت FireWire ۸۰۰ اطلاعات را با سرعت ۸۰۰ مگابایت در ثانیه انتقال می دهد؛ اما این نوع پورت عمدتا فقط در برخی از کامپیوترهای شرکت اپل و برخی کارت های پیشرفته کامپیوترهای رومیزی دیده می شود.

(Ethernet) یا RJ ۴۵ LAN:

LAN نام پورتی در وسایل مختلف دیجیتالی مثل رایانه ها، تلویزیون ها، پرینترها و غیره است که به کارت شبکه دستگاه متصل می شوند و از آن برای اتصال به شبکه از طریق کابل LAN یا Ethernet استفاده می شود. به آن پورت Ethernet و RJ ۴۵ هم گفته می شود.

ESATA:

پورت eSATA/USB قابلیت اتصال دستگاه های USB و eSATA و eSATA بدون منبع تغذیه خارجی را دارد. این پورت از دو قسمت eSATA و USB ساخته شده که قابلیت برق دهی از USB به دستگاه های eSATA را نیز دارد.

به طور کلی این پورت به کاربر کمک می کند تا بتواند به شکلی بسیار کارآمد هارددیسک های خارجی را به هاردهای داخلی و البته با پهنای باند یکسان متصل کند.

VGA:

VGA نامی اختصاری است که برای نشان دادن رزولوشن تصویر به اندازه ۴۸۰X۶۴۰ پیکسل مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این پورت شما می توانید لپ تاپ خود را به پروژکتورها یا مانیتور خارجی وصل کنید و از دیدن تصاویر بزرگ نهایت لذت را ببرید.

EXPRESS CARD:

با استفاده از این درگاه می توانید کارت هایی مانند کارت TV،کارت شبکه سیمی و بی سیم، کارت صدا و... را به لپ تاپ متصل کنید.این پورت که جایگزین PC CARD ها شده است، برخلاف PC Cardها که از روش موازی برای انتقال داده به مادربورد استفاده می کردند، Express Cardها به صورت سری به مادربورد متصل می شوند. Express Cardها به وسیله دو پورت USB یا PCI Express به مادربورد متصل می شوند و سرعت انتقال داده در هر روش به ترتیب ۴۰۰Mbit/s و ۵/۲ Gbit/s است.

نکته قابل توجه در Express Cardها قابلیت Hot Plugging است که به کاربر اجازه می دهد تا در هر زمان بدون خاموش کردن سیستم کارت را وارد یا خارج کند.

SERIAK PORT:

پورت سریال یکی از متداول ترین روش های موجود برای اتصال یک دستگاه به کامپیوتر است.

با اینکه سیستم های جدیدتر سعی در استفاده محدود از پورت سریال را داشته و پورت USB را مورد توجه بیشتر قرار می دهند؛ ولی همچنان دستگاه های متعددی نظیر مودم از پورت سریال استفاده می کنند.

پورت های سریال یک کانکتور استاندارد و یک پروتکل را به منظور اتصال دستگاه هایی نظیر مودم به کامپیوتر را ارایه می کنند. اغلب کامپیوترها دارای دو پورت سریال هستند؛ اما در نوت بوک های جدید اغلب از یک پورت سریال استفاده شده است.

AC POWER:

همه می دانیم لپ تاپ ها با برق کار می کنند. چه برای شارژ باتری لپ تاپ و چه برای استفاده در حالت اتصال به برق باید شارژر را به این پورت بزنیم.

این پورت در ۱۰۰ درصد نوت بوک ها وجود دارد و اغلب پشت یا کناره های لپ تاپ است. در بعضی لپ تاپ ها با رنگ متفاوت سفید یا زرد و به صورت گرد با یک مکانیزم قفل کننده فیش شارژر دیده می شود.

ورودی و خروجی میکروفون و هدفون:

این پورت ها هم همینطور که از نامشان پیداست، برای اتصال به هدفون و میکروفون به دستگاه به کار می روند.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی